Kwaliteit

                

Er is heel veel te vinden over de componenten zoals zonnepanelen, omvormers en montagesystemen. Wat is juiste informatie? Er is zoveel te vinden dat er waarschijnlijk geen wijs uit te worden is, of pas na een lange studie.

Werken de goedkoopste panelen ook? Zeer waarschijnlijk werken ze best goed. De machines waarmee ze worden gemaakt zijn doorgaans die van de vorige generatie van de grotere fabrieken.

Wij nemen geen risico’s met installaties en kiezen voor bewezen goede kwaliteit. Merken waar de prestaties van duidelijk zijn en waarover een algemene opvatting bestaat dat dit goede producten zijn. Aanvullend hierop letten wij in het bijzonder op hoogwaardige bekabeling en stekkers. Zonnepaneel systemen zijn erg betrouwbaar, echter als er problemen optreden heeft het vaak te maken met ondeugdelijke verbindingen op het dak.

Als zonnepanelen passen wij onder andere toe: JA Solar, Suntech, CSUN.
Als omvormers gebruiken we: Fronius, Power-one, SMA en Enecsys.
Als montagesysteem passen wij vaak Clickfit toe, als het nodig is passen we een maatsysteem toe.
Voor de stekkers gebruiken wij alleen orginele Multi Contact stekkers en voor de als DC-bekabeling monteren wij Lapp Stuttgart kabel.

Het belangrijkste bij een systeem is echter beginnen bij het begin en dat is uw dak, het gaat erom daar de optimale mix uit te halen van opbrengst, rendement en milieuwinst.