Over ons

Zonnekompas is opgericht na het installeren van mijn eigen zonnepanelen systeem en de daaraan voorafgaande speurtocht. Voorafgaand daaraan heb ik circa 5 jaar deze sector gevolgd. In de Nederlandse situatie was het tot in de loop van 2011 nog niet financieel de moeite waard een PV installatie te plaatsen als particulier (zonder subsidie). Dat is omgeslagen in 2011 waarop ik ook direct een installatie heb geplaatst. Nu zijn de prijzen nog eens duidelijk lager dan in 2011, terwijl er nu ook nog een (tijdelijke) subsidie beschikbaar is .

Mijn ervaring tijdens het verzamelen van informatie over de systemen en daarna de inkoop van de onderdelen maakte mij duidelijk dat deze sector nog lang niet volwassen is. Je krijgt bijvoorbeeld met het grootste gemak andere materialen dan je bestelt of een factuur klopt niet. Prijsverschillen op internet zijn enorm, websites verouderd ga zo maar door. Dat moet beter kunnen was mijn idee, en daarom ben ik begonnen met deze onderneming.

Om over voldoende kennis en ervaring te kunnen beschikken werken wij, waar nodig, samen met andere installateurs. Het plaatsen van de installatie zelf is overigens doorgaans geen grote uitdaging. Het ontwerp van de installatie, onderlinge afstemming van componenten, en het meest van een dak maken is een onderdeel waarin wij veel concurrenten kunnen verslaan. Dat komt omdat wij ons expliciet richt op de totaal prestatie van een dak, waarbij andere aanbieders de focus meer op het plaatsen van een systeem lijken te hebben.

Wij richten ons op midden en west Nederland. Dit om korte afstanden te houden zodat ik in het geval van vragen veel sneller kan reageren. Voorts richten wij ons op het complete pakket van ontwerp, levering en installatie. Het is echter ook mogelijk zelf te installeren, het meedenken over het ontwerp van het systeem is voor mij echter altijd van belang om zo voor u valkuilen te kunnen voorkomen. Voor zowel complete systemen als onderdelen hanteren wij echt scherpe prijzen.